Sistem Pertahanan Malaysia

Aku sebelom nih ade terbace pasal ketenteraan negara kite dari blog ntah sape. Aku bace blog orang secara random je, x memilih sangat. Kalau ade info-info best, aku bookmark je tros. Ikot pembacaan aku, boleh dikatakan Sistem Pertahanan Malaysia agak cemerlang laa dari negara jiran (kalau aku kene tipoo, korang pon kene tipoo ngan aku..haha). Aku tau ade segelintir faggots kat Malaysia nih suke sangat kutok-kutok, try laa jadi askar. Tengok laa boleh tahan training or tak..silap2 da masuk training 2 hari merangkak lari tak tahan. lol

Ni ade sikit info pasal negara kite yang aku rase patot korang tau. Boleh dikatakan info nih banyak pasal ketenteraan, kire cam secret laaa. Kalau tak silap, info nih ditulis oleh ahli PASCAL..ntah laa. Aku pon tak dapat pastikan betoi atau tak..korang gune laa otak sendiri pikir ea? TQs




  • Malaysia pernah menghantar pasukan tentera semasa Perang Vietnam bagi membantu Amerika Syarikat menjejaki gerila Viet Cong. (Tu pon Amerika still kalah..haha BIG LOSER)
  • Kemalangan pesawat MAS (MH653) di Tanjung Kupang bukan berpunca dari kerosakan enjin atau pilot error tetapi ada orang kata perbuatan sabotaj atau rampasan.
  • Komando Malaysia pernah membantu tentera AS bagi menandakan sasaran-sasaran tentera Serb melalui Laser Target Designator untuk dimusnahkan dengan "Smart Bomb" dari pesawat pengebom NATO.
  • Pernah berlaku pemberontakkan "Mutiny On Ship" dalam sejarah Tentera Laut DiRaja Malaysia (TLDM), mereka yang terlibat kemudian dibicarakan di Mahkamah Tentera (Fakta tidak dapat disahkan).
  • Kapal perang TLDM, KD Selangor pernah terlibat dengan pertempuran laut dengan tentera Indonesia di mana seorang anak kapalnya mati semasa peristiwa konfrantasi dahulu.
  • Tahukah anda filem "Black Hawk Down" mengisahkan pemberontakan di Somalia, menyelewengkan fakta sebenar di mana sebenarnya tentera Malaysialah yang menjadi wira. Tetapi oleh kerana ia filem Hollywood, maka peranan Malaysia langsung tidak diiktiraf. (Malaysia boleh ah buat movie "Burung Pemangsa Hitam Jatuh")
  • Beberapa orang pegawai dari lain-lain pangkat Angkatan Tentera Malaysia (ATM) telah ditangkap kerana menjual maklumat semboyan kepada pihak Singapura. ($$$$..)
  • Juruterbang Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM) akan standby di cockpit pesawat mereka 24 jam apabila timbul isu panas terutama yang melibatkan Singapura.
  • TUDM telah menghantar pesawat Hawk ke Labuan semasa untuk kemungkinan peperangan semasa isu perebutan kepulauan Ambalat dengan Indonesia.
  • Seorang rakyat Malaysia pernah menjadi perisik KGB dan telah ditangkap oleh pegawai perisikan negara di antara tahun 70 - 80an dahulu dan beliau mengakui pegawai Cawangan Khas dan risik ATM sebenarnya sangat cekap. < Info Betoi
  • Malaysia pernah mahu membeli pesawat Boeing AWACS semasa tahun 80an dahulu tetapi membatalkan hasrat tersebut selepas niatnya di bocorkan oleh media tempatan. Wartawan yang mendedahkan isu itu kesemuanya di soal siasat oleh polis Bukit Aman.
  • TLDM sudah pun mempunyai kapal selam tetapi dalam bentuk mini subs, untuk kegunaan pasukan PASKAL. (Sape maen COD:MW2, Level Oil Rig..kompom tau. Perasan tak?)
  • Filiphina pernah "mengacah" sebuah kapal perang TLDM apabila dua jet pejuang F-5 mereka terbang rendah semasa satu isu dahulu.
  • TLDM sering membantu AS melalui pergerakkan kapal-kapal selam Russia di Selat Melaka semasa era Perang Dingin dahulu dan ini menunjukkan TLDM sudah pun mempunyai sistem pengesan kapal selam yang amat baik pada ketika itu.
  • Singapura sering menguji sistem pertahanan Malaysia terutama radar melalui sistem peperangan elektroniknya dari 1979 sehingga sekarang.
  • Jumlah pelancong Singapura akan bertambah di sesuatu kawasan apabila ATM membuat eksesais tentera di kawasan terbabit.
  • Tentera Singapura akan membawa peluru betul tetapi berselindung di sebalik nama latihan apabila timbul isu panas dengan Malaysia sebagai contoh ketika lawatan seorang pemimpin Israel ke negara itu satu ketika dahulu.
  • CIA pernah memasang pelbagai alat pengintipan canggih di KLCC, aktiviti tersebut berselindung di sebalik pengambaran filem Entrapment lakonan Sean Connery dan Catherine Zeta Jones. (Fakta tidak dapat disahkan)
  • Komando Malaysia pernah dihantar dalam satu misi khas ke Manila untuk mengambil dokumen berkaitan dengan Sabah satu ketika dahulu. Komando yang pergi ke filipina utk curi dokumen rahsia adalah SB. Mahathir bagi cash RM100k kpd beliau utk buat model Istana Malacanang (di Pahang kalau tak silap). Setiap hari beliau berlatih utk curi dokumen tersebut. Ketika kejadian sebenar, 100% komando Malaysia dikerah berada di Sabah bersedia utk menyerang Filipina sekiranya berlaku kesilapan kpd SB tersebut. Duta Malaysia dan rakan2 sudah lama cabut lari (takut mati..tau plak. haha). Tapi Alhamdulillah dokumen tersebut berjaya dicuri dan Sabah milik Malaysia sehingga Kiamat , InsyaALLAH.....(Fakta tidak dapat disahkan)
  • Malaysia merupakan satu-satunya negara di dunia yang berjaya menghancurkan ancaman komunis sedangkan kerajaan demokratik Vietnam yang dibantu oleh Amerika Syarikat tewas kepada komunis. (Amerika memang LOSER abes ah..)
  • Program permodenan ATM yang dikenali PERISTA dibatalkan oleh bekas PM, Mahathir Mohamad apabila terlalu banyak penyelewengan dalam program itu (rasuah..x abes2). PERISTA dibangunkan sebagai persediaan untuk menghadapi ancaman komunis yang telah menang di Vietnam.
  • Kapal perang tercanggih TLDM (bergantung kepada zaman) akan dihantar dahulu dan berlabuh di perairan antarabangsa apabila ada lawatan Perdana Menteri Malaysia ke negara itu.
  • Pesawat Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad pernah divert (tidak diketahui oleh sesiapa pun) ke Pakistan untuk melihat ujian bom nuklear pertama negara itu. Mahathir kini TUN menjadi satu-satunya pemimpin Islam di luar Pakistan yang pernah menyaksikan ujian tersebut (maklumat ini disampaikan sendiri dari seorang anggota perisikan Pakistan kepada pemilik asal rahsia ni satu ketika dahulu).
  • Juruterbang Australia pernah mengelar pilot pesawat pejuang TUDM, "Berani Tetapi Gila" dalam satu temuramah dengan media di negara kita. Australia dan TUDM sering mengadakan latihan bersama semasa negara itu mempunyai skuadron pesawat pejuangnya di Butterworth.
  • Helikopter Nuri pernah ditembak jatuh dengan roket semasa darurat dahulu. senjata yg di gunakan RPG 2 (cube search kat Google..cam Missile Launcher)
  • Peristiwa di Pasar Bakara, Somalia menyaksikan dua buah kereta kebal Pakistan yang sepatutnya melindungi konvoi tentera Malaysia bertindak melarikan diri (Ini disahkan oleh seorang pegawai tentera).
  • Kapal peronda TLDM KD Perak karam di Laut China Selatan akibat cuaca buruk dan beberapa orang anak kapalnya hilang.
  • Dua pesawat pejuang jenis Sabre dari Butterworth (tahun 1970an) pernah dilancarkan ke udara selepas radar di pengkalan itu mengesan pencerobohan pesawat asing (penah masok sokabar nih..x tipoo).
  • Komando Malaysia pernah mencerobohi kompleks pertahanan udara Singapura di Bukit Batuk lalu menampal setem Malaysia pada setiap peluru berpandu , meja officer dan menukar bendera singapore dgn bendera Malaysia pada meja Pegawai Tinggi . Tujuannye untuk membalas dendam kerana jet Singapore sering ceroboh ruang udara Johor.. deorang melakukan tugas itu 1 hari je tanpa di kesan. Kakitangan Kompleks Pertahanan Singapore yang terlibat telah dipecat kerana insiden itu. (cayalah..damn serve you right Singapoe!...haha)
*Tapi, kalau korang da bace nih..still consider sume nih rahsia ke? hahaha

Posted by xtreme_paranoid Monday, 26 April 2010

10 comments

  1. ah wong Says:
  2. fitnah ni...

     
  3. hanif M* Says:
  4. fitnah mung...

     
  5. PM singapore Says:
  6. ceh....da la kencing..!!! hancing-hapak plak 2....

     
  7. Anonymous Says:
  8. hahaha serve you right Singapoe!...
    go hell! WTF

     
  9. Anonymous Says:
  10. dah tahu dah pasal rahsia ini.tapi..pasal kat somalia tu betul ke?...

     
  11. TOP SECRET : TEROWONG RAHSIA DI PUTRAJAYA http://palangpalangdot.blogspot.com/2011/05/top-secret-terowong-rahsia-di-putrajaya.html

     
  12. Anonymous Says:
  13. otak ko!ni tiru militaryofmalaysia!

     
  14. Anonymous Says:
  15. betul. ini dr web militaryofmalaysia

     
  16. Anonymous Says:
  17. Lawak tul la mu ni..kita kn negara pengecut..

     
  18. Anonymous Says:
  19. Artikel mcm sampah... Jgn buat artikal mcm nilah, buatlah artikel lain pasal ketidakadilan politik, agama atau pendedahan rahsia2 kerajaan yg sulit daripada buat artikel mcm tahi & berat sebelah ni...

     

Subscribe here

SHOUTBOX




My Social Networking



My Blog List

Blog Statictics